Apr 23, 2016, 8:56 PM

Изгаряща жажда 

  Poetry
357 0 4

Смирени вълни, океански безкрай,

трептене с акордите на залеза –

изгаряща жажда по родния край…

 

От дълбокото… помъдрели вълни,

щедри и съкровищно замислени...

Като майчици с посребрени коси

 

и с левенти синове, притихнали...

Като изморени след галоп жребци,

още с буйни гриви и горди очи.

© Росица Танчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??