7.01.2017 г., 7:09 ч.  

Изгарящи в безпаметна любов... 

  Поезия » Любовна
482 5 10

Великолепна, истинска мадона -
във рамката на огледалото си ти!
С лице, свалено сякаш от икона,
с очи, описани във древен стих!

Косите ти се спускат водопадно
и лягат на изящни рамене...
В картината пред мен се взирам жадно -
дали пък не е само сън?...Но не!...

Гърдите ти, изваяни от мрамор,
достойни за таланта на Родeн,
повдигат се и после слизат плавно,
събуждайки желания във мен...

И всяка фибра в теб е като струна!
В очите ти разпалва се пожар -
готова днес за всичко неразумно,
стаила страст, очакване и жар!...

Вакханката във тебе се пробужда-
любимката на всички богове!
На глупавия свян безкрайно чужда,
когато страстно тялото зове!...

Подвластни на любовната магия,
готови всеки миг за порив нов,
щастливи пленници със теб сме ние,
изгарящи в безпаметна любов!...

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??