30.12.2006 г., 0:31 ч.

ИЗГОРИ МЕ... 

  Поезия
770 0 2
ИЗГОРИ МЕ

Изгори ме като книга
дълго тлееща във мрака.
Навън – студена нощ намига
а вътре в мен – сърцето чака.

Изгори ме и станах на пепел
- разпръснат черен прах.
И твоята червена роза
падна на белият сняг.

Очите ти ме гледат празно,
не виждам вечният им блясък.
Сълзите стичат се напразно
и капят по жълтия пясък.

От тебе аз ще се откажа
и ще избягам надалече,
със самота ще се накажа,
на мъж не ще повярвам вече.

И ако някога повярвам
то ще бъде просто навик,
когато ще те чакам
както в този миг.

© Марияна Жекова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубав стих!!! Само, че защо толкова си тъжна? Надявам се занапред да е по весело!!! Поздрави!!!
  • И трите ти публикации са просто 6 точки както се казва!Браво!Поздрав!Нямам думи
Предложения
: ??:??