14.09.2013 г., 19:07 ч.

Изгря ден чуден 

  Поезия » Друга
626 0 3

Ще изгрее ден чуден.

Полюшвана леко от вятъра песенен

кръшнотело хоро ще извие брезата.

Пременени в Нова Любов ще се будят

сърцата.

Ще изгрее ден първи

на нашата обич.

И ще впрегнат мечтите ни

черните атове,

зажаднели да мятат огньове с копита,

във очите им мълнии пак ще вещаят,

че смут и окови ще бъдат

разбити.

Звездите ще падат на снопчета нежност,

събрали във себе си дивни желания,

копнеж след копнеж ще градят

състояния.

Пъстроцветният ден на крилете ще носи

два свята различни, събрани в едно,

ще разплита след себе си

меко кълбо

от усмивки, надежди, емоции и чувства,

от вяра, че утре на теб и на мен,

облечена в най-светлата своя одежда

Любовта ни ще кръсти и 

n-тия ден!

 

 

 

 

 

 

 

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??