15.04.2020 г., 9:24 ч.  

Изгубени идеали 

  Поезия » Гражданска
364 1 1

Всеки днес пари иска да вземе

и на другия всичко да отнеме.

Низшето господства в нашата природа,

безчестни са и богатият, и народа.

 

Всеки гледа да трупа богатства,

или да тъпче и да властва,

"морал" за него е дума непонятна,

егоизмът за него е реалност приятна.

 

Но що след време ще стане,

що след гроба ще ви остане?
Ще ви направи ли наистина щастливи,

ще ви направи ли по-умни и красиви?

 

Думата "идеал" във въздуха увисна,

от слепотата ви ми писна.

Вие животни ли сте, или хора...

Но явно безсмислено е с вас да споря!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??