10.04.2014 г., 11:11 ч.

Изгубвам се, за да се намеря... 

  Поезия » Философска
418 1 0

 

Понякога съм толкова изгубена в себе си,

че коя съм и къде отивам са хикс и игрек

в сложна система от космически уравнения.

Спускам се  към подземието на първия атом

от материята на поредното си тяло

и попадам на планетата на Малкия принц.

Там  съм вързала вместо овца - превантивния страх

за колчето на моето снизхождение.

Изкачвам миг след миг по скалата на времето

охлузила до кръв духа си,

но гоня върха,който ще се превърне

в  пропаст между цепнатините,

докато шеметно летя през светкавични бури.

Чувам как ечат свлачищата от спомени,

докато главата ми е действуващ вулкан

от феромони и допамин.

Аз се прекланям пред духовната вивисекция

защото откривам в кръвта си нанос от пясък,

в ума си птица, а в сърцето си - цвете.

Толкова е хубаво да съм изгубена,

защото следва търсене и намиране...

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??