21.05.2007 г., 12:45 ч.

Изкуството да си мечтаеш 

  Поезия
900 0 5
Хайде тази вечер лятна
да избягаме накрай света,
да ни носи тихичкият вятър
по сапфирени гори, поля!

Хайде сребърни боички
да си вземем от луната
и да начертаем всичко
най-красиво на земята!

Платното бяло ще ни е небето,
а звездите ще са ни палитра,
музата ни е в сърцето,
искам да рисувам всичко!

Ще рисувам за цветята,
за елмазена роса,
която къпе се в дъгата,
сутрин - рано през деня!

Ще рисувам за живота
и за всеки светъл ден,
през който ти ми се усмихваш
и заставаш тук до мен!

На изгрева ще нарисувам
най-красивия пейзаж,
във който зло не съществува
и сълзите са мираж!

А на края на деня
на залеза ще посветя
едно море изящно опиянено,
от слънцето червено!

Усмихната съм от живота,
обичам всичко на света,
в такива мигове свободни
дано живее любовта!

Изкуството да си мечтаеш
аз владея го сега,
щото утре може би - не зная,
ще ни няма... живей в мига!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??