13.07.2024 г., 0:33 ч.

Излишности 

  Поезия » Гражданска
140 0 0

Залостили сме здраво гостните.

На омразата отворили сме портите.

Изгаряме паянтовите мостове

и лъжем се, че тачим хората.

 

Изчезнаха пред блока гонките.

По пейките не чоплим семчици.

Изпълнихме гърдите с гордост,

но пък станахме едни серсеми.

 

Хилим се във офиса фалшиво.

Загубихме умение да го виждаме.

Живеем си животите лениво

идеалите са станали излишни.

 

Другарите избираме по ползи.

Жените си - по липса на обноски.

Съществуваме без скрупули охолно

и бягаме от всяка отговорност.

 

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??