17.06.2022 г., 15:49 ч.

Излъчването ти ме удивлява... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
586 3 10

Излъчването ти ме удивлява...

Струи от тебе животворна аура

и всичко в мене топло вдъхновява

с духа на Беатриче и на Лаура.

 

Не съм от гениалните поети,

а само с неотклонната си мисия

да ти нашепвам с влюбени сонети,

че твоята душевност има визия.

 

В лазурният ти поглед виждам нежно,

след бурите, изгряваща дъга

и словото ти пак благонадеждно

се лее меко в приказна река.

 

И образ, и сърдечност - в съчетание,

усмихвайки се, галят ме с мечтание.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??