12.07.2017 г., 8:53 ч.

Излъгана 

  Поезия » Любовна
292 0 1

               Излъгана

 

Пред снимката ти като пред икона

по цели нощи будна съм, не спя,

и те проклинам люто, и се моля

да бъде всичко глупава лъжа!

 

Каквото имах, всичко аз ти дадох.

Какво ли още мога да ти дам?

В коварните ти мрежи все попадах!

Защо ти вярвах и сега не знам?

 

Избяга даже без да се сбогуваш

като крадец. Аз щях да ти простя.

Дали щастлив си или се преструваш?

Или самотен като мен сега?

 

1997г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как ще прости, щом го проклина люто, не знам! За съжаление, доста жени има излъгани! Поздрави, Гога!
Предложения
: ??:??