2.11.2017 г., 9:38 ч.

Излъгана любов 

  Поезия » Любовна
1036 7 11

Какъв бе смисълът да ме намираш,
да надничаш тайно в моя свят,
от който нищо не разбираш
и за него ти си сляп?

 

Какъв бе смисълът да се докосваш
до най-потайните места,
щом истина така прахосваш
от човешка суета?

 

Видя ли я? Позна ли я? Взема ли я?
Или се стресна в миг човешки,
който буди и заспалия
и пада в шах със пешки?

 

Любовта изгубва смисъл,
когато я замесваш със смъртта,
когато я затваряш в мисъл,
че си излязъл на война.

 

Тогава тя ще дезертира
с погнуса от разложен труп
и мирни пешки ще намира,
открила в тях, че ти си друг.

 

И няма да ти сложи име
сред хилядите срещнати лица.
Кротко нейде ще се свие
в илюзия за нашата мечта.
Е.И.

© Елена Всички права запазени

Любовта е живот. Другото е просто съществуване.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??