14.04.2022 г., 12:36 ч.

Измислен и набеден 

  Поезия » Свободен стих
241 0 0

Измислен бях от теб

и някакво очакване,

прихванат от кармичните паузи.

Предвиден или не, но...

Полетях.

 

На щедри глътки - за вечност,

от потира на Свещения Граал

отпивах.

Бреговете земни галех

с очите си...

И Луната – вечерите,

отражение

на слънчевия лъч.

 

Не! Не бях и светлина...

Разкрасявах сезоните ти само

за безкраен маратон.

Не съм бил и там – разбрах,

нито пък твоето огледало.

Измислен бях и набеден...

Доплувах до своето

начало.

 

*От поредната ми стихосбирка Смълчани приливи

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??