14.11.2012 г., 0:15 ч.

Измислени 

  Поезия » Любовна
558 0 4

Измислих си една различна приказка

в която всички феи бяха смешни…

Не плачеха захласнато по принцове,

не хранеха напудрени надежди…

 

Не ходеха нагиздени по кладенци

да чакат някой там да ги нарочи.

По мръкнало не сееха в душата си

копнежи в заклинания пророчни.

 

Но бяха диви, луди чак за връзване

(на мен ли те или пък аз на тях приличам ).

Решаха ли сами си бяха кръстници

и можеха до болка да обичат.

 

Красиви в сивотата непремерена,

жадувани, но тайно, като грешници.

Не се опитвай да им мериш делника,

че имат само диви понеделници…

 

Останалото е една измислица

от приказка в която са живяли.

Измислените феи стават истински,

когато някой с огън ги погали.  

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??