27.06.2007 г., 9:41 ч.

Измислям си 

  Поезия
576 0 2
Вечерта потъва в многоточия
на хиляди недоизречени слова.
Изказаното е така неточно,
мълчанието - вяра във света.
...
Измислям си. Различни дни,
различни вечери. И хора.
Герои (винаги от приказки),
без грижи, без умора.

Измислям си. Безмълвни замъци,
със призраци. И вещици.
Кладите горят без пламъци,
а свещите - без свещници.

Измислям си. Безкрайни разкази
(но не такива, дето се разказват).
Понякога мълчанието ми е ласкаво,
а многоточията никога не се изказват...

© Стаси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??