Измислям си спасителни условия,
захваната за тях да оцелея.
Едно одеяло - да се стопля аз през зимата.
Едно дете - да ме накара да живея.
Един съпруг, за да съм потребна, или пък той на мене.
Една любов - една химера, надеждата, че хубавото е магия.
Един куплет на Киплинг ще ме накара да се боря,
напук на всичко, ще живея както трябва.
Едно е утрото, спасенията много -
спасителни решения при всички случаи.
Когато трябва сама от себе си да се спасявам,
не зная само как да оцелея.
© Яна Всички права запазени