12.02.2008 г., 16:51 ч.

Изневярата 

  Поезия » Хумористична
717 0 7

 

Много често по симпозиуми ходеше.

Мен не взимаше. Било без половинки.

А съмнението ми по пижама бродеше

и не заспиваше от ревностна настинка.

Скромните спестявания дадох

на детектив - мастит, дискретен.

Нека за определено време проследява

съпруга ми, отскоро станал трескаво суетен...

Ще се парфюмира и облича... С претенции.

Срещу огледалото се мръщи и сумти.

Преди футбол, сега модните тенденции

с пристрастеност все следи.

Часът на истината чаках,

като отчаяна съпруга.

Присъдата бе страшната заплаха

и снимки... Има друга!

Поля ме водопад от ярост,

симпозиумно някъде сега

разливаше се той блажено

в прегръдките на другата жена.

Отидох на адреса и дочу се

"Опиваш ме... рубинена, о, да!"

Не бях на себе си с ума си,

отворих тежката врата.

А вътре клубна обстановка.

Мъже, с чаши в ръка,

отпиваха с наслада замечтано...

Сомелиерна сбирка бе това.

Страстта не носи само женско име.

Тя има много имена -

резливи, пивки, несравними,

хармонично плътни истински вина!

 

 

(Философите наричали сбирките си "симпозиуми" и пиели вино... разбира се.)

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ХА ХА ХА ХА, ДАНО ПРИ ВСЯКА ДА Е ТАКА, НО УВИ СЪВСЕМ НЕ Е ...
  • Вчера бях, днес пак Весели празници, Ниела!!!
  • Това се казва финал!Уж ме разтърси преживяването ,а истината блесна чак на края!
    Много хубав стих !Браво!!
  • Ех, тогава няма защо да се притесняваш
  • Жените често ревнуваме без причини.Но дано всичките ни съмнения се свеждат до такива изневери...Браво!
  • Искам ако ми изневеряват, да е по този начин
  • Нещо пивко...с вкус на вино!
    с обич Ниела...освежи ме.
Предложения
: ??:??