Не зная по-голяма глупост
от философията на изневярата
и от това да вярва някой в нея.
Ни тялом, нито духом смея
да твърдя, че нечия била съм някога,
но даже и един до днес
не ми принадлежа...
Аз нося свободата да обичам,
когато, както и където пожелая
и от лицемерие не страдам
във вярност да се вричам...
Кого да любя и кога да тръгна,
сама решавам.
Без обещания няма погазване.
От обещания всичко замръзва,
следва омръзване,
което прераства в намразване.
Всяка раздяла е радост.
Трябват очи, за да видим.
Спестявам си всякакви обещания.
Любовта не е в притежанието,
макар че я отъждествяват с него.
Раздялата е израз на различие,
но е измислица.Тя не развързва,
защото любовта не привързва.
Ограничението във любовта е смешно,
защото в нея няма правила.
Мога да обичам едновременно много.
Ще обичам еднакво, но различно.
Това, което сега говоря, е нетипично,
но също е свобода.
А тя е тъждество на любовта.
В думата „сбогом” има толкова красота...
© Диана Кънева Всички права запазени
Благодаря за удоволствието!