4.08.2010 г., 12:52 ч.

Изоставен гроб 

  Поезия » Друга
707 0 0

На хълма, там, стои и чака,

един самотен, изоставен гроб.

И всеки минувач го подминава,

и той е сам и ден, и нощ.

 

Но той стои и чака там,

от хиляди години прокълнат.

Обречен всеки да го подминава,

обречен е завинаги да бъде сам.

 

Защо ли Бог е изоставил

тоз изсъхнал и ограбен кът?

Защо ли даже птиците не кацат

на тоз единствен на хълмовете кръст?

 

Защо никой не плаче на този гроб,

защо самотен е останал?

Защо ли никой не убива самотата,

защо ли никой не убива тишината?

 

Без сълзи и без следи от изсъхнали цветя,

без име, спомен и любов,

стои си там на хълмовете в безкрая

един самотен, изоставен гроб!

© Антониа Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??