21.09.2007 г., 9:38 ч.

Изписах се горчиво-къса 

  Поезия
573 0 9

Когато страниците късно сутрин, късат се
(до откровение)
и думите превръщат се
в стоманени катетри
(в притъмнялото)
навън дърветата  децата си убиват
с мастилени писци и празно място.
Аз счупих своята мастилница.
Прииска ми се пак да съм човешка.
Прерязаните вени на земята
в посоки стрелкови изтекоха (до белег)
На тръгване съблякох кожата си,
а Адът  криеше се там,
когато Раят беше тежък.
Очите си излях във чашата -
невидима съм, полупразно трезва.
Изписах се горчиво-къса,
тръпчива до ръба и не оставих.
На тръгване луната изпулсира
във ирисен катарзис...
Бягам.
Близначно малка съм,
откакто се родих предсрично.


 

© Киара Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??