6.08.2009 г., 13:09 ч.

Изпитвам страх 

  Поезия » Философска
537 0 1


Изпитвам страх от похвали,
комплименти и думи добри.
Приятно ми става - признавам,
но следва провал, а боли.

 

Галят егото ти с песни
и кичат те с венци прекрасни,
слагат те на трона кралски -
да забравиш кой си бил.

 

А не трябва и не искам,
хубаво ми е... но за какво?
Щом след грейналото слънце
ще ми пратите мъгла.

 

Най-добре си е умереното,
по-нарядко в румено да се червиш.
Да си знаеш постижението,
но да можеш да мълчиш.

© Маги Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е, че си го осъзнала. Бъди умерена оптимистка, за да не паднеш отвисоко!
Предложения
: ??:??