Не бе то скоро – преди две години.
Приятели със тебе бяхме двама
и чак сега, след толкова изтекли дни,
ще трябва да разнищваме отново тая драма.
Аз те обичах, обичаше ме може би и ти,
но двамата мълчахме,
не споделихме своите мечти.
На моя път се друг изпречи,
неопитна и млада още бях.
Повярвах на лъжливите му речи
и сякаш пак отново оживях.
Но не за дълго, всичко е било измама
изчезнаха прекрасните слова,
5 – 6 писма и вечната раздяла,
останах аз отново пак сама.
Така е с всеки, който вярва във звездите,
в луната и в прекрасните слова,
така и мен пропаднаха мечтите,
приятелю, това е любовта...
Сега отново ти стоиш пред мен
със поглед влюбен – мъничко смутен,
предложи ми да бъдем двама,
ний заедно със тебе ден след ден ...
И аз все още те обичам,
да кажа “не” не мога, не звучи,
но нужно ли е истината да отричам?
Сърцето ми за тебе пак тупти.
© Стефи Всички права запазени