4.08.2020 г., 22:46 ч.

Изповедта на Капитана 

  Поезия » Друга
383 0 1

 

Изповедта на Капитана...

 

Помня буря преживяли

бяхме във далечен порт,

думите течаха вяло

в умилителен акорд...

 

... „Зная остров в Океана

с чудно хубави жени.“ –

заразказва Капитана...

... Бяхме в кръчмата сами...

 

„Ако в прокълнато време

те разнищва ураган,

островът ще те приеме

със красавиците там.

 

Фарът горе на скалата

е примамливия знак

и спасил е той душата*

сам на не един моряк.

 

А във кръчмата до кея

ромът бе като река,

в нея бурите не веят –

и е векове така...

 

Мога да ти го покажа

този Остров бил ми дом...

Не веднъж, със екипажа,

бе спасявал ни от щорм...

 

Вярно бяха и различни

там жените, но какво́,

ако сили демонични

в ураганното око́

 

са те блъскали в стихиите,

а те приласкай Една

и със нежност те обвие

просто – Хубава Жена!...“

 

...В нежни спомени отвлечен

млъкна моят Капитан

и разбрах, че е далече

в Острова си – замечтан...

 

04.08.2020.                                           

*международния радиотелеграфчен сигнал

за бедствие S.O.S. е от английски:save our souls,

което означава „спасете нашите души“.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??