Сега ще те изпратя, подобаващо
от себе си, а после ще си ида.
Там, дето със сълзите ми, удавящи
душата ми е мъчна от обида.
И някак ще живея във покоя си,
но няма да заплача повече
за туй - реално, че не ще си моята
най-свидна и любима обич.
Където мракът ще е толкова катранен.
(Не, колкото бе твойто неведение)
Поне плътта ми червеи ще храни.
Не ще съм просяк на любов в стихотворения...
Тогава ще ми идваш ли на гости?
Най-много безобиден е поета,
безмълвен и оголен чак до кости,
по памет ще докосвам със ръце.
Ще бъда само плевели и камък
и няма да пораждам страхове.
Свещица ще съм с трепкащия пламък.
Молитвеник за твойте грехове.
Но после да е! Още съм надземен.
Във вените ми има топла кръв.
Разминахме се. Време е разделно.
Ти никога не ме посрещна. Прав ти път!
Стихопат.
Danny Diester
© Данаил Антонов Всички права запазени