15.12.2010 г., 17:25 ч.

Изпрати ме без грях 

  Поезия
1022 1 23

Изпрати ме по мост, след мен го срути,

реката да може без свян да бушува.

Ако през рамо аз се обърна и загорчи,

да си кажа: “Горчи,  но си струва”.

 

Изпрати ме по огън, след мен угаси

последния въглен, от пепел покълнал.

Ако в мисли по тебе ми затежи,     

да е студено,  назад да не тръгна.

 

Изпрати ме по сняг, след мен да затрупа

всичко зейнало, дето толкоз боли.

Ако не мога да спра сьрцето да тупа,

да ме завие бялото и ми прати мечти.

 

Изпрати ме по нощ, след мен да е тъмно,

последните дири нощта да изтрие.

Ако поискам даже насън да се върна,

да няма пътека през деня да се вие.

 

Изпрати ме без грях, след мен да е леко,

после смени ключа от вратата,

проветри от парфюма ми и полека

изпрати до мен със писмо тишината.

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??