28.12.2010 г., 14:44 ч.

Изрезка 

  Поезия » Философска
508 0 1

        Лежа на земята, отпусната всякак

        и  пърхам блажено - в зелено гнездо.

        Отгоре ми в синкаво-белия пясък

        прелива

                      най-правилно

                                          жежко

                                                       кълбо. 

 

        Оранжево кихва и мигом притихвам -

        щърба изрезка от нечия фреска.

        Слисани думи - невежи клишета -

        невинно

                       и чинно

                                     наказвам

                                               в кьошето.

 

        Сама се сглобявам от щури отломки,

        събирам в едничка разумни посоки,

        наливам водичка в кристалния съд -

        поемам –

                         обратен

                                       на правия -

                                                            път...

© Калина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми!
    Невежи клишета - само в кьошето!
    "Поемам обратен на правия път" - всъщност това е правият път!
Предложения
: ??:??