26.06.2010 г., 8:47 ч.

Изскърцване 

  Поезия » Друга
753 0 22

Вековна къща,

замислен дим

над стария комин,

проядено от червеи

изскърцване,

картини прашни,

забравена цигулка

там - в бабината ракла ...

 

На двора тъжна дюля

снага под плод е свила

 и крадешком поглежда

лозата - къдрокосо мила,

 а тя - девойка срамежлива,

 под извитите ресници

златен грозд си е завила.

 

Вековна къща

 и достолепен дим

над стария комин,

проядено от мислене

изскърцване,

часовник стенен

 отегчено кука -

събужда

пожълтели спомени.

                                                         

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??