9.08.2005 г., 23:45 ч.

Изстивам 

  Поезия
810 0 2
Днес всичко загърбих, без злоба.
Във римите свои се скрих.
Без водка преглъщам отровата
на думите - сплитам ги в стих.
Беда до беда ми сервира животът,
мезе след поредната песен.
Душа ми остана - и тя е сиротна,
а тялото - тясно за нея.
Цвете откъсвам, миг след това
то вехне в моите длани.
Усещам в листата му стон на жена,
кинжал се забива в плътта ми.
Изрязвам и хвърлям всичко за Бога,
що в мен е останало живо.

После студен
              като камък
                            надгробен
със съдбата си,
                     ще се запия.


© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е,но това"кинжал се забива в плътта ми" е малко остаряло.Мисля,че можеш повече
  • Душа ми остана...а тялото тясно за нея...ей това ме докосна!Хубаво е!
Предложения
: ??:??