23.07.2008 г., 10:27 ч.

Изсънувах те 

  Поезия
754 0 8

Не умряха цветята със утрото,

просто късно след тях се събуди,

появи се денят - някак смръщено,

свойте зеници нейде изгубил.

В езерата отглеждам змиите си,

(свикнах вече да пия отрова),

да, превърнах се някак във скитница,

да ме върнеш обратно не можеш.

Ще вървя, а полята прошарени

неусетно след мен ще стареят,

прокълнах небесата-изгнаници,

всяко чувство от мен да отнемат.

Безвъзвртано удуших цветята ти

и бодлите им остри изскубнах,

изсънувах те аз преди утрото,

ти за мене се късно събуди.

 

 

© Эоя Михова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??