Дошъл във Братството на Дзен монах един,
при Учителя на мъдрост да се учи,
нетърпелив бил, жаден и неуморим,
искал знание веднага да получи.
Но Учителят попитал отегчено:
- Ти, изяде ли вечерята си вече?
- Да, Учителю - отвърнал той смирено.
- Мъдрост първа: паницата сега измий, човече!
© Магдалена Костадинова Всички права запазени