2.03.2009 г., 11:55 ч.

източни истории 

  Поезия » Философска
541 0 3




потъналото в пътя
спря, огледа се и
се усмихна

видя сянката си,
устреми се към нея
и видя гърба си
и пак се усмихна

потърси слънцето, намери луната
потърси светлина, намери нощ
потърси радост, намери безразличие
потърси подслон, намери небе
потърси отговор и го намери
в търсенето се загуби,
в издигането си падна,
в отговорите видя въпроси
изгуби всичко и в миг засия
изгуби всичко и откри себе си
защото няма път, няма цел,
няма край, няма начало,
няма отговор, няма търсене,
няма игра, няма резултат
тишина и звук се сливат невъобразимо
живот и смърт е едно
едното е път и пътят е нищо
няма нищо и там е всичко

невъобразимо просто





© Нико Ников Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??