22.11.2007 г., 23:35 ч.

Извинявай 

  Поезия » Философска
1414 0 4
Извинявай, но вече съм зряла,
не съм онази, която не е разбрала
за какво става дума и какъв е животът,
как си ме представяш и от
какво според теб аз се уча,
да бъда ли мъдра - не това съм аз -
така един човек ми заръча!
Извинявай, но според мен ти
не разбра!
Че това, което си мислиш е
много далеч от мойта звезда!
Защото мойта звезда грее високо,
и нищо не може да я свали,
никой като теб не може моя дух да сломи!

А напротив - ти си за мен изгода,
В  твоите грешки чета
каква аз да не бъда,
как аз от теб по-добре да го правя,
и това ще ми напомня,
да не забравям,
че по-добри хора можем всички да станем,
и в живота с хъс път да проправим,
от злобата - проста - отдавна
е време да се прочистим,
Извинявай, но май е време да се замислиш,
че между мен и теб, въпреки това има общо,
вярата ни в различни идеали е все пак нещо,
въпросът е, че вярваме,
а това - как ще постигнем,
не е еднозначна цел за достигане!

© Божана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??