12.06.2009 г., 13:04 ч.

Извърнеш ли очи... 

  Поезия
1091 1 21

Ако от мен поискаш да си тръгнеш,

изплашен от любовния ми порив,

ще ти горча във гърлото до мръкване...

В кръвта ти ще тека като отрова.

 

Извърнеш ли очи от мен - единствена,

за да последваш дирите на слънцето,

самотен да настигнеш тихо изгрева...

Ще се изгубиш, прокълнат във тъмното.

 

И да успееш да избягаш някак си,

изплашен от любовния ми порив,

ще скиташ ничий. Точно както вятърът

измамно волен... без земя не може.

© Ева Корназова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??