1.02.2008 г., 9:02 ч.

*Жабадорче*  

  Поезия » За деца
714 0 4

 

Аз си имам жабче,

жабче-жабадорче.

Намерил съм го някога,

скрило се под борче.

Под борчето в гората,

с острите иглички,

на жмичка си играло

с много други птички.

Но дали е птичка –

мойто жабадорче?

втренчено щом гледа

в кръглото прозорче.

Ходи и играе,

лута се и скита,

ала щом му домъчнее,

пак при мен долита.

Жабче-жабадорче,

много те обичам.

Кажеш ли ми – Тръгвай,

с тебе ще отлитам.

© Николай Стойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??