Жажда
Трябваше да видиш сама
как розата от слънцето посърна.
Как от жаждата повяхна
и как от жегата изсъхна.
Нежно милваше я с ръка
и комплименти всеки ден и прави,
но от безграничната си любов забрави
във вазата да сипеш мъничко вода.
© Георги Всички права запазени