31.05.2008 г., 21:10 ч.

Жажда 

  Поезия » Любовна
554 0 8

                                                   


                                                   ЖАЖДА

 

 

                          Очаквам като струна опъната до скъсване.

                          Броя минутите, които ни раздалечават.

                          А любовта ти е за мен възкръсване

                          с моментите, в които се сближаваме.

 

                         Как жадна съм за твоятя любов –

                         като земята суха за дъжда пороен!

                         Копнея те без предислов –

                         била   съм и ще бъда твоя.

 

                         Ще се отдавам все така 

                         без свян и без задръжки –

                         със сеизмична нежност, с вик, със тишина...

                         Ще се доказвам в ласките ти мъжки.

 

                         Как жадна съм за теб! За твойта топлина.

                         За устните ти. За ръцете скъпи.

                         Как жадна съм за тази светлина

                         в очите ти, в която да се къпя. 

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??