18.10.2013 г., 9:00 ч.  

Жажда 

  Поезия » Любовна
602 0 13

 

         

          Докато Земята остава цяла

          и се сменят деня с нощта,

          докато бурите с гръм отмарят

          и никнат още нови треви, цветя,

          докато възкръсвам от пожари

          и кърпя със цигара разнищена душа -

         

          извинявай! -

         

          ще те притеснявам и ще ти досаждам

          с моята любов, безнадеждно закъсняла!

          Ще гася тази горяща жажда

          с по чашка обич за всеки миг,

          в който съм те срещал, мила,

          и  вливал цяла в сърце си като стих!

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??