11.09.2019 г., 20:58 ч.  

Жар-птици 

  Поезия » Строги форми
1583 16 39

В светулковата ви крилата младост,
лудуват звездочелите коне,
сърцата с изранени колене,
вървят към нова обич, нова радост.


Душите ви са хвърчилата сини.
Опашките им звездни са мечти,
докосват се до слънцето... Почти.
Жар-птици  литват младите години.

 

Животът ви е факла. Огън златен,  
искрици сте, що с вятъра летят
На смелите покорен този свят.

 

За дребните душици непонятен,
Но не изгарят тези, що горят
и техен е Всемира необятен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??