11 sept 2019, 20:58  

Жар-птици 

  Poesía » Formas graves
1565 16 39

В светулковата ви крилата младост,
лудуват звездочелите коне,
сърцата с изранени колене,
вървят към нова обич, нова радост.


Душите ви са хвърчилата сини.
Опашките им звездни са мечти,
докосват се до слънцето... Почти.
Жар-птици  литват младите години.

 

Животът ви е факла. Огън златен,  
искрици сте, що с вятъра летят
На смелите покорен този свят.

 

За дребните душици непонятен,
Но не изгарят тези, що горят
и техен е Всемира необятен.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??