30.06.2016 г., 9:54 ч.

Жаргонно излияние 

  Поезия » Друга
257 0 2

ЖАРГОННО "ИЗЛИЯНИЕ"
Р. Чакърова 

 

По дяволите!...  Няма ли умиране? 
И няма ли да свършат тези глупости? 
Небето до прокъсване прозира. 
И някакви лъжи почиват в скута му... 


А то люлее всякакви приумици 
в продупчения облачен хамак. 
Особено когато няма думи 
да спори със надвисналия мрак. 


На мен ми писна също... Да го гледам. 
Как майчински прегръща непрокопсани 
подобия на Обич... Твърде бледи, 
за да разнасят Божията поща... 


Как вятърът гротескно вее пряпорец 
като неизлечим от вяра ентусиаст 
и борещ се комита с плитки гафове... 
И насред всичкото това - и Нас... 


Приличаме на лоша апликация, 
съшита с листи на безцветна есен... 
Хайде сега - върви търси овации 
след този тъп експеримент за песен!... 

 

Лондон 20/06/2016 '  14:49

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре си се справила с поставянето на част от съвремието ни в гротескна рамка. Жалко, тъжно, неприятно, но... там му е мястото.
  • Блестящо изпълнение.
Предложения
: ??:??