26.07.2007 г., 0:06 ч.

ЖЕГА 

  Поезия
384 0 3
                                          ЖЕГА

                        ГРЕЕ   НЕБЕТО
                        И  ЛЪХА, КАТО В ПЕЩ.
                        СУША  ГОЛЯМА,
                        ГРЕЕ, СПИРА  НЯМА!

                        ТРЕВАТА   ХРУЩИ,
                        УМОРЕНА  ЖЪЛТЕЕ...
                        ГОРИ  ЛИНЕЯТ,
                        СЕКАЧИ  ТАМ  ВИЛНЕЯТ...

                        И   НА   ПОЛЯНА
                        КРАЧАТ  ПАТКА  И ПАТОК.
                        ЧЕШМА  ГОЛЯМА,
                        ТИЧА И   ЕДИН  ГЪСОК...

                        ЧЕШМАТА   ЗОВЕ,
                         КОРИТА  СЕ  БЕЛЕЯТ...
                         СЕКНАЛА   ВОДА,
                         ЧУЧУРИ  ПУСТЕЯТ...

                         И  ГЪСОКЪТ   СЕ  ЧУДИ,
                         ТРЕВОЖНО  НАДНИЧА...
                          ВОДАТА  Я НЯМА,
                         СЛЪНЦЕТО  ПРИПИЧА...
                         

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??