Искам да се будя
завита с дъха ти
като малко чудо
в миг невероятен.
Нека да горя
под погледа ти влюбен
и да сътворя
Рай, за нас изгубен.
Да умирам тихо,
когато те няма.
Да те търся в стихове,
музика за двама.
Да съм сянка твоя,
пръстта под нозете,
хладен полъх в зноя,
звезда – да ти светя.
Ласка в скръбен час,
вик, смутил съня ти.
За теб да съм аз
копнеж непонятен...
© Нина Чилиянска Всички права запазени