14.05.2017 г., 22:28 ч.  

Желание 

  Поезия » Любовна
570 4 16

В косите ти – пера на гарван черни,

копнея да заровя нежна длан.

В очите – тъмни небеса вечерни –

да литне моят поглед замечтан.

 

Да се разтворя в блясъка им лунен,

забравила за всичко… За света.

И в теб да зазвучат вълшебни струни,

усетили най-сетне любовта.

 

Това чело, без страх съединило

горещи страсти с хладен ум в акорд

и този устрем смел, и тази сила,

излъчвана от профила ти горд,

 

и устните ти – чувствени и нежни,

усмихнати по детски или в гняв,

ръцете, пред които поглед свеждам,

предала се на властния ти нрав…

 

О... Всичко в тебе искам да е мое!

На мощното ти тяло да съм в плен!

И всеки негов мускул – тръпнещ, зноен,

от своя огън да прелее в мен…

 

Да, зная – ставам все по-ненаситна,

а все в различни пътища вървим...

Бедата е в това, че те обикнах!

Какъв бе твоят чар необясним?...




 

© Албена Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??