4.04.2014 г., 7:48 ч.

Жена 

  Поезия » Любовна
469 0 3
Жена
 
Заслушай се в тишината. 
Какво ли ще намериш там?
Какво във празната си шепа
държиш? Дори и аз не знам...
 
Да, аз те дълго мъчих
и плащам си го този грях,
че вместо обич, кал ти връчих,
и вместо сигурност - ти дадох страх.
 
Но аз за нищо се не кая,
че страдаш ти - не ме вълнува...
Защото аз съм просто тая,
която и насън бленуваш...
 
Не ме познаваш, но ще помниш,
че името ми е ЖЕНА.
Дори и в плач сълзи да рониш
това е твоята съдба.
 
Изпратиха ме да те имам,
да те омая и да те пленя.
А когато с теб се наиграя,
да те захвърля настрана.
 
Ще страдаш дълго ти за мен,
ще искаш да се върна пак
и ще се видим някой ден
- забравена ще тъна в мрак.
 
Защото просто аз съм тая,
която ти се подигра и знам,
че вместо тебе да омая
сама попаднах в капан.
 
 
 
 
 

© Роси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • добра женска поезия
  • Благодаря! Не го спрях дотам защото ми се струваше незавършено. За дължината - напоследък пиша само дълги, а и не мисля, че дългите стихотворения са проблем.
  • Добре римуваш като цяло, но от този текст могат да излязат поне два текста. Дълъг е и се "чупи" на предпоследна строфа. Аз бих го спряла до там, а следващите две строфи бих развила в ново стихотворение. Поздрави!
Предложения
: ??:??