8.03.2018 г., 11:38 ч.

Жена 

  Поезия
321 1 2

Боли ли те?

Не можеш да я скриеш.

Дори в смеха ти болката личи.

В този труден и объркан свят, смутено

се вглеждаш с неразбиращи очи.

В него вече рицари със мелници не се сражават,

звездите никой нощем не брои

и стиховете романтични са потънали в забрава

и морски лодки няма в лунните пътеки.

А ти не искаш да повярваш,

че тъй ще минат всички дни

и с цялото сърце обичаш и прощаваш,

надяваш се, очакваш. И боли.

 

Отново сълзите с ръкава

избърсваш скришом и наивно ти, 

юмруче свила - продължаваш

да браниш своите мечти 

 

 

© Емил Павлов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??