Устни - меки, тъй нежни, красиви
като пухкава снежна покривка,
очите ѝ - скреж: искрящи и сиви
открояват блестяща усмивка.
Като кичур коса с цвят на кестен
крехка е нейната младост,
като пъстра и приказна есен
вдъхва у хората радост.
Като цветен букет завладява
милиони човешки сърца,
а през пролет след нея остават
разцъфтели се, чудни цветя.
Тя е летен бриз с дъх на магия,
но и буря насред океан,
слънце е, а в душата - стихия,
летен копнеж е и блян.
© Магдалена Георгиева Всички права запазени