16 апр. 2019 г., 08:12

Жена 

  Поэзия
570 4 5

 

Устни - меки, тъй нежни, красиви

като пухкава снежна покривка,

очите ѝ - скреж: искрящи и сиви

открояват блестяща усмивка.

 

Като кичур коса с цвят на кестен

крехка е нейната младост,

като пъстра и приказна есен

вдъхва у хората радост.

 

Като цветен букет завладява

милиони човешки сърца,

а през пролет след нея остават

разцъфтели се, чудни цветя.

 

Тя е летен бриз с дъх на магия,

но и буря насред океан,

слънце е, а в душата - стихия,

летен копнеж е и блян.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Магдалена Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??