21.05.2007 г., 21:13 ч.

Жена без образ 

  Поезия
1134 0 6

Събужда се в разкош

жена красива,

родена в златен кош

не познала какво е "унила".

В къща с вещи скъпи

разхожда се като богиня

в огледало със златна рамка

оглежда се като графиня,

но отсреща отражението

го няма.

По път, към кола s-класа

чуват се галантни стъпки

върви тя към своята карета,

а виждат се само

обувки далеч от тип

"Гаврош и Козета".

От каляската си слиза,

пред бутик с лъскави огледала

поглежда красивата жена,

а вижда се само дреха

по-скъпа от "Ла Кроа".

По улица дъждовна тръгва

с чадър, гравиран "Furla",

локвите умело подминава,

но дори следа след нея не остава.

На улицата - кално,

встрани малко куче гледа жално.

Нашата героиня спира бавно,

гледа го, а то скимти гладно,

навежда се тя с нескрита грация,

погалва малката главичка,

върху скъпия костюм то оставя

кална, мъничка следичка.

Но тя го гледа мило,

а в локвата до нея хубавото й лице

се отразило.

Малко обич - образ сътвори.

В кална локва макар - виждаха се

добрите й очи.

© Нати Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??