Жената от класа!
тя мъничко горчи...
като кафе подправено
единствено с канела...
и чашата е тъмно огледало
събрало мъжките очи
ароматът ù е лек и хладен -
нежна зима посред жарко лято
сякаш пролетно усое
пее с цветен глас
дрехата ù диша с нея...
обгръща формите
със намека за страст
движи се със пулса на града
и улицата губи дъх...
тротоарите умират от копнеж
въздухът дори ù прави път
... усмихва ти се леко,
докато говорите за новините в пет
а в ъгълчето на устата...
има фини перлички от скреж...
омаян, мислиш... толкова е умна!...
бяла шия... царствена глава!...
а тя те преценява...
кога ще е удобно...
да ти подравни
новите крила...
Жени Иванова
© Jasmin Всички права запазени