И на днешния ден е светът разделен:
заслужава ли почит жената?
Да посреща ли тя всеки изгрев с цветя
или само на днешната дата?
Всеки истински мъж е съгласен веднъж
не жена си – жената да слави,
щото в мъки и пот тя дарява живот
с риск живота красив да остави.
Та затуй в този ден тя е култ най-свещен!
Не любима – олтар е жената.
Нека моят букет бъде всеки куплет
за великата, силна и свята!
08. 03. 2016 г.
Русе
© Румен Ченков Всички права запазени
Дано Кумеца е отишъл на по-хубаво място... Мир на душата му...