28.03.2023 г., 9:16 ч.

Жената 

  Поезия » Философска
501 1 0

Много моми да си любил

по цялата земна шир,

навсякъде ум да си губил,

не си със себе си в мир.

 

Някоя ум ще ти грабва,

макар, да не мислиш за нея.

Ще се наложи и трябва

да я посрещнеш на кея.

 

Светът и за теб е далечен.

Отдавна си го отписал.

Ала нагонът извечен

вас двамата ви е орисал.

 

Житейските ти стремления

далеч са от нейните страсти.

Няма, за жалост, две мнения-

изпадаш в  житейски контрасти.

 

В момента имаш съпругата.

Животът тече си лежерно.

Уви, появи ли се другата,

в друг свят ще попаднеш наверно.

 

Недей да намесваш съдбата!

В случая тя е далече.

На тебе се пада ,,Жената".

Завиждам ти, вярвай човече!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??